Iets scherper: Aston Martin V8 Vantage S

Aston Martin V8 Vantage S
Aston Martin heeft met de V8 Vantage S een extra scherpe versie van de V8 Vantage klaar.

Zo werd de 4.7-liter V8 bijgesteld om meer vermogen en koppel te leveren, de V8 Vantage S beschikt namelijk over 430 pk en 490 Nm, respectievelijk 10 pk en 20 Nm meer dan de standaardversie. Belangrijker is echter de keuze voor de nieuwe Sportshift II automaat die speciaal voor de Vantage S werd ontwikkeld. De nieuwe automaat zou 20% sneller schakelen dan zijn voorganger en daarmee het rijplezier drastisch moeten verhogen. De Vantage S beschikt daarnaast over een ‘Sport’ knop waarmee alle sportinstellingen worden geactiveerd. In Sport-modus verloopt het schakelen nog sneller, wordt de gasrespons agressiever en klapt de uitlaatklep volledig open.

Naast de motor en transmissie zorgt Aston Martin ook voor een directere sturing, nieuwe veren en dempers, sterkere remmen en bredere achterbanden. Vooraan kan je de V8 Vantage S herkennen aan zijn nieuwe lagere voorbumper uit koolstofvezel en grotere luchtinlaat, terwijl achteraan een grotere kofferspoiler en achterbumper terug vinden is. Het geheel wordt verder afgewerkt met nieuwe 19″ velgen en zijschorten. De Aston Martin V8 Vantage S zal zowel als Coupé en Roadster beschikbaar zijn, en kan vanaf vandaag bij de dealers besteld worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...