Nieuwe BMW 6-Reeks Coupe betrapt

nieuwe BMW 6-Reeks Coupe
De nieuwe BMW 6-Reeks Cabrio stond afgelopen week nog te pronken op het autosalon, maar van de BMW 6-Reeks Coupé was er tot nu toe nog geen teken van leven.

Normaal gezien lanceert een automerk eerst de Coupé-variant van een model en daarna pas het Cabrio-model. BMW besloot dit omgekeerd te doen, het is eens iets anders. De BMW 6-Reeks Cabrio werd een tijdje geleden al onthuld en binnenkort zal de BMW 6-Reeks Coupé onthuld worden, naar alle waarschijnlijkheid op het autosalon van Genève.

De looks van de nieuwe BMW 6-Reeks Cabrio verbazen ons helemaal niet, het model lijkt sprekend op het conceptmodel dat vorig jaar in Parijs werd voorgesteld. Ook het interieur is gelijkaardig aan dat van de 6-Reeks Cabrio, je kan dit model dus optioneel uitrusten met een 10,2″ scherm in de middenconsole.

Ook onder de motorkap verwachten we niet veel verrassingen, maar dat maken de verschillende motorisaties er niet minder spannend op. Het topmodel wordt de 650i en beschikt over een 4.4 liter grote V8-motor met 407 pk. De sprint van nul naar honderd neemt amper 5 seconden in beslag. De huidige instapper wordt de 640i, een drieliter grote zes-in-lijn benzinemotor met 320 pk. Later volgen er nog enkele compactere motoren en dieselmotoren. En een M-model natuurlijk, dat zo’n 570 pk zou krijgen. (via AB)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nieuwe BMW 6-Reeks Coupé betrapt"

  1. Mrnix 25-01-2011 om 18:32

    Coupé van de nieuwe 5 serie?

  2. MRM 25-01-2011 om 19:02

    Dit lijkt me toch wel overduidelijk een 6-Reeks! 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...