Gumpert Tornante by Touring komt naar Geneve

Gumpert Tornante Fast Tourer
De Duitse sportwagenfabrikant Gumpert zal op het autosalon van Genève haar tweede productiemodel voorstellen.

Iedereen kent beslist de Gumpert Apollo, die een lange tijd bij Top Gear aan de top van het leaderboard stond. Binnenkort zal die hardcore sportwagen er een broertje bij krijgen: de Gumpert Tornante (by Touring). Touring Superleggera is het bedrijf dat vorig jaar op Genève pronkte met de Bentley Continental Flying Star. Het design van de nieuwe Gumpert komt eveneens van de Italiaanse coachbuilder.

Het nieuwe model zou de circuitgeoriënteerde Apollo niet vervangen, maar het voorlopig uit één wagen (op varianten na) bestaande gamma aanvullen. De opdracht van Touring was ruimte, leefbaarheid en comfort toe te voegen aan Gumpert’s pure prestatie mentaliteit. Het resultaat is een mengeling van Italiaanse, sportieve elegantie met Duitse high-tech engineering. Touring durft zelfs zeggen dat er met de komst van de Tornante een nieuwe klasse wagens het levenslicht ziet, geboren voor het voorzien van een extreem dynamische en snelle reis.

De Tornante by Touring krijgt een monocoque uit koolstofvezel, koetswerkpanelen uit composiet en een V8 die in het midden van de wagen gemonteerd wordt. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat de twin-turbo 4.2-liter die men ook terugvindt in de Apollo. Helaas zijn er tot vandaag nog geen foto’s van de wagen gelekt. (Via:Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...