Officiele details: Aston Martin Cygnet

Aston Martin Cygnet Black White
Aston Martin laat weten dat de Cygnet gelanceerd zal worden in april, met een basisprijs van €36.560.

Het is volgens hen de ultieme stadsauto, dus daar hangt een stevig prijskaartje aan vast. Of Aston Martin gelijk heeft betwijfelen we, maar de wagen maakt je alvast minstens 36.560 euro armer. Dat is meteen 24.765 euro meer dan de Toyota iQ waarop de wagen toch losjes gebaseerd is. Voor dat bedrag kan je zonder problemen een Abarth Punto Evo in je garage parkeren naast de iQ, waarmee voor ons de keuze duidelijk is. Indien je het liever iets groter hebt, kan je het geld van de Cygnet ook kwijt aan een BMW 3, Mercedes C-Klasse of Audi A4. Keuzes genoeg dus, maar waarom zou je dan nog kiezen voor de kleine Cygnet?

Wie daarvoor kiest krijgt een Britse iQ met Aston Martin styling en een premium lederen bekleding. Verder krijg je ook verwarmde hoofdsteunen, key-less go en een GPS navigatie. Helaas niet genoeg dus om een rationele koper te overtuigen. Toch heeft Aston Martin al plannen aangekondigd voor twee speciale edities, die de naam White en Black krijgen. Deze wagens zouden een unieke styling krijgen, opgewaardeerde interieurs en vijf exclusieve Bill Amberg reiskoffers.

Motorspecificaties heeft Aston Martin nog steeds niet vrijgegeven, maar men verwacht de Toyota 1.33-liter VVT-i motor met een vermogen van 98 pk en een koppel van 123 Nm. Die zou gekoppeld worden aan een manuele transmissie of een optionele CVT. De Cygnet is voorlopig enkel voor de Europese markt, maar Aston Martin schijnt actief moeite te doen om de wagen ook buiten Europa te kunnen aanbieden. Misschien zal dat ook wel nodig zijn, indien ze voldoende stuks van het model willen verkopen.

Lees hier onze rijtest met de Toyota iQ

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officiële details: Aston Martin Cygnet"

  1. Niels 22-01-2011 om 15:41

    Ik heb er een zien staan in de dreamcars-hall van de het salon in Brussel. Hem vergelijken met een IQ is niet helemaal correct. Deze heeft veel meer uitstraling (mag ook wel voor die prijs!). Miljonairs zijn nu eenmaal tuk op ‘specialekes’. Een c-klasse of een A4 zie je elke dag rijden, ze zijn gewoon niet exclusief genoeg daarom zou ik ook voor deze kiezen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...