Volkswagen 1-liter concept

L1 ConceptHet laatste decennium speelde Volkswagen reeds met de gedachte een wagen te produceren die slechts 1 liter/100km verbruikt. Een nieuw bericht hint naar een concept op de Qatar Motor Show.

Er is slechts weinig informatie, maar volgens het Duitse AutoBild zou de wagen een tweecilinder dieselmotor krijgen met een elektrische hulpmotor, aangedreven door een lithium-ion batterij. Men gaat ervan uit dat het concept vele gelijkenissen zal vertonen met het L1 concept, dat debuteerde op de Frankfurt Motor Show in 2009. Gecombineerd met de plug-in hybridetechnologie zou een verbruik van minder dan 1,2 l/100km mogelijk zijn.

Spannende prestaties kunnen we van deze wagen niet verwachten, maar het concept is alvast zeer interessant. De wagen zou later deze maand onthuld worden en mogelijk in productie gaan vanaf 2013. Als dat laatste waar is, zal het nieuwe concept hoogstwaarschijnlijk minder futuristische koetswerklijnen meekrijgen dan het L1 Concept. Laten we hopen dat het nieuwe concept ook iets mooier wordt. (Via: WCF)

L1 Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen 1-liter concept"

  1. Rickey 21-01-2011 om 13:36

    wa een facking lelijke auto

Reageer

Reactie aan het plaatsen...