Edo Competition Panamera Turbo: 750pk!

Edo Competition - Porsche Panamera Turbo
Nadat alle bekende tuners hun visie over de Panamera reeds naar buiten gebracht hebben, staat Edo Competition klaar om hun creatie voor te stellen.

Edo biedt klanten een volledige ondersteuning aan wanneer ze een andere wagen willen dan hun buurman. In het verleden kwamen ze reeds voorbij met Lamborghini’s, Audi’s, Ferrari’s en Aston Martin’s maar nu moet de vierdeurscoupé van Porsche er ook aan geloven. Het opmerkelijkste van dit project is dat het geheel een visuele upgrade van Mansory draagt, duidelijk dat sommige mensen toch een aparte visie op het gebied van smaak en stijl hebben… Door zijn agressieve looks en reusachtige grille vooraan durven ze het aan om deze Panamera de koosnaam Moby Dick te geven, een verwijzing naar een mythisch verhaal omtrent een grote witte potwalvis. De gelijkenissen zijn alvast treffend.

Waar Edo wel wat tijd in stak is de vermogensupgrade, zo bezit de standaard Pamanera Turbo 500 pk uit een geblazen V8 maar dat was niet voldoende voor de Duitsers. Dankzij allerhande aanpassingen in het motormanagement bekwamen ze een waanzinnige 750 pk, waarmee de sprinttijd van 0 en 100 km/u reeds voorbij is binnen 4 tellen. Topsnelheid is begrensd op 320km/u, want anders zouden de 22″ banden wel eens niet meer mee willen, met alle negatieve gevolgen van dien. Om de brullende achtcilinder toch wat te kunnen beheersen werd ook een vlinderklep geïnstalleerd, waardoor je het geluid automatisch wat kan beperken. Het uitlaatgeluid is trouwens volledig verschillend aan dat van een standaard Panamera Turbo, zo zou het de driver een nog grotere rijsensatie bezorgen.

Binnenin werd er ook een heleboel aangepast op vraag van de klant, zo werd er nog meer gebruik gemaakt van lederen en houten inlegplaatjes. Uiteraard allen hand- en op maat gemaakt, net zoals de naainaden die in elk kleur kunnen uitgevoerd worden. Een getunede Panamera zou geen getunede Panamera zijn als er niet overdreven gebruik werd gemaakt van koolstofvezel, vandaar dat de console, pedalen en allerhande accenten uitgevoerd werden in koolstof. Om de wagen iets bruikbaarder te maken voorziet Edo Competition eveneens een elektrisch systeem waarmee de wagen wat verhoogd kan worden, ideaal om die vervelende drempel in de stad te overwinnen zonder dat je jouw prachtige grille moet pijnigen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...