Nieuwe Porsche viercilinder in de maak

Porsche Boxster Spyder
Porsche werkt aan een nieuwe viercilinder boxer benzinemotor voor de Boxster, de Cayman en mogelijk zelfs de 911.

Aftredend hoofd van de R&D-afdeling bij Porsche, Wolfgang Durheimer, zei op het autosalon van Detroit dat er een viercilinder in volle ontwikkeling is. Hij gaf toe dat de krachtbron mogelijk in de Boxster en Cayman komt te liggen. De geruchten over een viercilinder bij Porsche voor de Boxster gaan al langer de ronde, maar nu worden ze dus ook officieel bevestigd.

Men zou kunnen denken dat de viercilinder geleend zou worden van het nauw verwante Volkswagen, maar volgens Autocar kreeg Porsche de kans een eigen motor te ontwikkelen. Volgens bronnen zou de viercilinder een cilinderinhoud hebben van 2.5 liter en met turbo rond de 360 pk leveren. Indien nodig, zou de motor zelfs gebruikt kunnen worden voor de 911. Gelukkig zei Durheimer dat Porsche besliste trouw te blijven aan de zescilinder boxermotor voor haar paradepaardje. In de toekomst echter, is alles mogelijk. (Via:Autocar)

Porsche Boxster Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...