Gerucht: geen 1.4 TSI Twincharger meer bij VW

1.4 TSI
De 1.4 TSI bij Volkswagen combineert het beste van een supercharger en turbo in één compact pakket, maar de complexiteit van de viercilinder zou verdere productie in de weg staan.

Wij testten de 1.4 TSI met 160 pk nog in de Volkswagen Scirocco en waren zeer tevreden over deze krachtbron. Helaas zijn er nu geruchten over een productiestop van de motor. De 1.4 TSI vindt een goede balans tussen prestaties en zuinigheid, maar de motor blijkt te complex en te kostelijk voor verdere productie.

Volgens Autocar zouden de ingenieurs bij Volkswagen hun focus verleggen van de twincharger naar een conventionele turbomotor. Met de laatste ontwikkelingen in het domein van de turbomotoren, zouden gelijkaardige prestaties mogelijk zijn bij een veel lagere productiekost. Volkswagen haalde met de 1.4 TSI Twincharger de prijs voor beste motor van het jaar binnen van 2006 tot en met 2010. (Via:LeftLane)

Rijtest Volkswagen Scirocco 1.4 TSI

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...