Autosalon Brussel 2011: SsangYong Korando

SsangYong Korando
Opvallende aanwezige op het Autosalon was SsangYong, die met de Korando zijn terugkomst op de Belgische markt viert.

Vroeger stonden de Koreanen van SsangYong niet echt bekend om hun designtalent, maar laat die vooroordelen nu gerust achterwege. De Korando is getekend door de Italianen van Giugiaro die toch hun talent alweer bewezen hebben, want deze SUV is een stuk mooier dan de voorgangers van SsangYong. De vergelijking met een Sportage of Ix35 is snel gemaakt, Koreaanse auto’s vertonen duidelijk onderlinge gelijkenissen.

‘Korando’ staat voor Korea Can Do en wil de oerSUV worden van Korea zoals de Jeep dat is voor de VS en de Defender voor Engeland. Voorin ligt er een 2.0 dieselmotor die beschikbaar is met 2 vermogens, 149 of 175 pk met 360Nm koppel. Standaard zit er een intelligent aandrijfsysteem dat de voorkeur geeft aan de voorwielen, maar bij moeilijkheden de kracht verdeelt over de 4 wielen. Binnenin voelt de wagen ook zeer goed, met een duidelijk dashboard en een kwalitatief navigatie-systeem.

De wagen is beschikbaar in 3 mogelijke uitvoeringsniveau’s: Crystal – Quartz – Sapphire. De startprijs bedraagt 22.990 euro, een full-option exemplaar heb je reeds voor 29.500 euro waarmee duidelijk is dat deze wagen op zich al sterk uitgerust is. Of SsangYong met de Korando hier ongelooflijk veel succes zal oogsten is niet direct duidelijk, want de concurrentie is ook sterk aanwezig, maar met het vernieuwde design heeft het alvast komaf gemaakt met de fouten uit het verleden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...