Officieel: Caterham SP/300.R

Caterham SP/300.R
Caterham heeft voor het eerst in 17 jaar een nieuwe wagen aangekondigd.

Caterham heeft officieel het doek gelicht van de nieuwe SP/300.R op Autosport International. De wagen is samen met Lola exclusief voor het circuit gebouwd. We bemerken een aerodynamisch design met een splitter vooraan, een enorme spoiler achteraan en een platte voertuigbodem. Ondanks de brutale looks, kunnen de lichtgewicht koetswerkpanelen verwijderd worden door één persoon, terwijl daar normaal twee of drie mensen voor nodig zijn.

Kracht komt van een 2.0-liter Ford Duratec motor met supercharger. De krachtbron werd in het midden van de wagen geplaatst en levert 304pk, is gelinkt aan een Hewland semi-automatische FTR versnellingsbak en sprint van 0-100km in minder dan 3 seconden. De topsnelheid zou zo’n 274km/u bedragen.

Gelukkig werd ook aan de veiligheid van de bestuurder gedacht. De wagen is op dat vlak speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de MSA veiligheidsvoorschriften. Dat betekent dat de SP/300.R elementen bevat zoals een rolkooi, een zespunts harnas, een ordinaire brandblusser en een switch om de brandstoftoevoer af te sluiten.

Verder bevat de wagen een aluminium kuipchassis, een volledige race-ophanging met instelbare rijhoogte, AP Racing brakes en op maat gemaakte Cooper banden. Hoewel de SP/300.R ontwikkeld werd voor races met zijn soortgenoten, die in 2012 zouden starten, overweegt het bedrijf de mogelijkheid van een straatlegale variant.

Ansar Ali, CEO van Caterham, wou nog volgende woorden kwijt :

Motorsport is niet enkel deel van de geschiedenis van Caterham, het is het bloed dat door de aderen stroomt van onze wagens, racewagens voor de weg. Vandaag is racing niet enkel het hart van de business, het is een intrinsiek onderdeel van ons product zowel hier als in het buitenland en de SP/300.R is de logische volgende stap in de ontwikkeling van ons productgamma.

Wie een exemplaar wil bemachtigen, zal zich naar het Verenigd Koninkrijk moeten haasten. De productie is gelimiteerd tot jaarlijks 25 stuks en prijzen starten vanaf 60.000 pond, of zo’n 70.800 euro. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...