Autosalon Brussel 2011: Saab 9-4X

Saab 9-4X SUV
Saab zat begin vorig jaar in een moeilijke situatie, maar lijkt daar nu goed zijn uitgekomen. Met de 9-4X willen de Zweden eindelijk een positie veroveren in het SUV segment.

Waar andere fabrikanten al één – of meerdere – SUV’s heeft, bleef Saab wat eenzaam achter. Maar met de 9-4X is dat allemaal verleden tijd, deze wordt wel belangrijk voor de levensvatbaarheid en toekomst van het Saab merk. Momenteel beschikt de 9-4X slechts over 2 V6 motoren met 265pk en 300pk en een automatische versnellingsbak, maar bij de Europese introductie verwachten we wel een nieuwe versie die meer aanleunt bij de Europese verwachtingen.

Het design is zoals bij elke Saab licht geinspireerd door het verleden in de luchtvaart, hier en daar vinden we ook elementen terug die verwijzen naar de 9-5, nog een belangrijk model voor de toekomst van Saab. Voor wie het allemaal wat spannender mag, is er uiteraard de Aero-versie, waar er veelvoudig gebruik gemaakt wordt van koolstofvezel, sportievere looks en 20″ velgen ipv 18″ voor het basismodel. De 9-4X viert hier in Brussel zijn Europese première, toch moeten we nog wachten tot augustus alvorens we deze wagen daadwerkelijk kunnen kopen. Amerika heeft voorrang – zoals te merken was aan het motorengamma – en krijgt de SUV reeds in mei.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2011: Saab 9-4X"

  1. Kristof L 15-01-2011 om 21:24

    Nogal Amerikaanse stijl maar toch net niet genoeg ‘bling’. Iets te sober voor de amerikanen binnenin/buiten en iets te USA voor de europese markt… Benieuwd hoeveel we van deze zullen zien rijden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...