Autosalon Brussel 2011: BMW 320ed Touring

BMW 320d EfficientDynamics Touring
Bij BMW zijn ze extra fier op hun 320d EfficientDynamics Touring, waarmee ze trouwens een wereldpremière hebben in Brussel.

De Touringversie van de gewone 320ed krijgt toch nog 163 pk en 380 Nm mee, waarmee de BMW toch nog voldoende rijplezier brengt. Vanuit stilstand heeft hij slechts 8,3 seconden nodig om het eerste honderdtal te bereiken. Topsnelheid van deze hondvriendelijke wagen ligt op 233 km/u, wat voldoende moet zijn voor de meerderheid van de gebruikers. Het verbruik werd onderzocht en aangepast waar men nog marge had en komt nu neer op gemiddeld 4,3 liter diesel per 100 km. De CO2 uitstoot wordt ook beperkt tot 114 gram per km, waarmee hij net nog een ecopremie van 3% binnen weet te halen.

Deze extra premie, het matige verbruik, de Duitse kwaliteit en de Freude am Fahren maken van deze wagen een ultieme leasetopper, zeker omdat de Touringversie nog eens 460 liter bagageruimte – maximaal 1.400 – herbergt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...