Autosalon Brussel 2011: Audi A6

Audi A6
Audi brengt met de nieuwe A6 een Europese première mee naar Brussel, nadat deze laatstleden in Detroit werd voorgesteld.

De nieuwe A6 breekt met het vorige model maar niet met de bekende Audi stijlelementen, zoals een lopende LED lichtbundel vooraan, een uniforme en grote grille en een sobere achterzijde. Qua materialengebruik opteren ze bij Audi uiteraard voor premium materialen, zoals een nieuwe samenstelling uit staal en aluminium waarmee er tot 20% gewicht wordt bespaard ten opzichte van het vorige model. Het interieur kreeg ook een welverdiende update, grotendeels gebaseerd op de A7, wat de gemiddelde A6 rijder enkel en alleen maar kan toejuichen. De stoelen zitten meer dan goed en het entertainmentsysteem werd ook onderworpen aan een grondige update. De optielijst werd ook aangevuld met enkele nieuwe systemen, zoals het head-updisplay dat alle informatie projecteert op de voorruit.

Motorisch moeten we geen grote verrassingen verwachten, zo blijft de zuinigheidskampioen nog steeds de 2.0 TDI met 177 pk en een gemiddeld verbruik van 4,9 liter per 100km. Anderzijds is er nog de 3.0 TDI aan dieselzijde die beschikbaar is met zowel 204 pk als met 245 pk en met een opgegeven verbruik van ongeveer 7 l/100km. Benzinefans hebben maar 2 mogelijke varianten, de 2.8 FSI met 204 pk en een 3.0 TFSI met 300 pk. Voor wie het allemaal wat spannender mag voorziet Audi ook het S-line pack, waarmee we sportieve bumpers, luchtinlaten en een diffusor krijgen.

De A6 hybride wordt ook speciaal in de verf gezet, hier krijgt de 2.0 TFSI hulp van een elektromotor waardoor het totaal vermogen op 255 pk komt. De batterijen waarmee de elektromotor werkt, zitten in de bagageruimte zonder daar veel ruimte te verspillen en het rijgedrag te beïnvloeden. De A6 hybride kan tot 100 km per uur elektrisch rijden, maar slechts met een actieradius van 3 km. Sprinttijd van deze groene A6 ligt op 7,3 seconden, na 238 km/u stopt de wagen ook met acceleren. Het verbruik ligt slechts op 6,2 liter per 100 km.

De Audi A6 staat op je oprit vanaf februari 2011 voor een basisprijs van 38.500 euro, maar als je de optielijst bekijkt kan daar nog een serieus bedrag bijkomen. Extra veiligheidssystemen, koetswerkkleuren, een uitgebreid infotainmentsysteem of een 1.300 W audiosysteem van B&O, voor elk wat wils bij Audi.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...