Autosalon Brussel 2011: Alfa Romeo Mito 95g/km

Alfa MiTo 1.3 JTDm 95 g km
Alfa Romeo stelt op het autosalon de MiTo voor die slechts 95 gram CO2 uitstoot per kilometer. Voldoende voor een ecopremie van 15%. 

Deze wereldpremière vervangt de versie van 95 pk met hetzelfde MultiJet blok, maar deze milieuvriendelijke versie levert slechts 85 pk. Naast een fiscaal interessante en zuinige motorisatie blijft deze MiTo nog steeds een dynamische Alfa, zo getuige de sprinttijd die hetzelfde blijft als die van zijn voorganger, nog steeds 11,6 seconden. Het verbruik van deze kleine stadsmus blijft ook beperkt op 3,9 liter per 100km, wat eveneens voordelig uitkomt aan de pomp.

Alfa Romeo hoopt met deze aangepaste wagen nog meer kopers te kunnen overtuigen, zeker omdat het nog niet zeker is wat er precies met de ecopremie zal gebeuren. Vele andere merken zullen dit jaar ook nog proberen om een hoop extra eco-wagens te verkopen om zo nog te genieten van de interessante bijdrage van de overheid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...