Autosalon Brussel 2011: Abarth Tributo Ferrari 695

Abarth Tributo Ferrari 695
Abarth verwent zoals altijd liefhebbers die op zoek zijn naar iets extra met een hoop passie. De kanariegele Abarth 695 Tributo Ferrari in Paleis 5 valt volledig onder die beschrijving.

Met deze Tributo toont Abarth op een passende wijze hun respect voor Ferrari en dat lijkt goed te lukken. Standaard bezit de Abarth 500 alreeds 135 pk, maar de ingenieurs uit Maranello kregen er 180 pk uit. Om het geheel als een echte Ferrari te laten schakelen werken werden er schakelflippers achter het stuur geïnstalleerd waardoor de semi-automaat aangesproken kan worden. De looks werden ook aangepast, zo krijgt deze sportieve Cinquecento een nieuwe voorbumper, sideskirts en 17″ velgen zoals je eveneens op een Ferrari kan terugvinden.

Alle donkere elementen in het exterieur worden in eenzelfde kleur – Racing Grey – afgewerkt, voor de koetswerkkleur zijn er 4 mogelijke opties. Deze kleurcombinaties zijn afgeleid van het Ferrarigamma, waardoor je dus een unieke Ferrarikleur meekrijgt op bolide. De oplage is gelimiteerd met 1595 exemplaren en qua koetswerkkleur kan je kiezen uit volgende kleuren:

    Rood Rosso Corsa
    Geel Giallo Modena
    Blauw Blu Abu Dhabi
    Grijs Grigio Titanio

Om je mini-Ferrari officieel te maken voorziet Abarth aan de buitenzijde een speciaal 695 Tributo Ferrari logo en binnen een badge waarop het serienummer van het desbetreffend exemplaar staat. Binnenin werden ook nog enkele cosmetische aanpassingen gedaan, zo werden de stoelen vervangen door kuipzetels, waardoor er 10 kg bespaard wordt. Omwille van de exclusiviteit is de kostprijs wel aan de hoge kant, voor een collectorsitem als dit betaal je €45.000 maar dan heb je wel iets gemeen met Massa en Alonso.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...