Gerucht: BMW Z4 krijgt viercilinder turbomotor


Volgens Automobile krijgt de volgende BMW Z4 een viercilinder.

Veel details zijn er niet, aangezien het nieuws puur via een tweet op Automobile’s Twitter werd meegedeeld :

BMW new 4-cyl coming this year in Z4 roadster. Replaces nat asp 6, so at least 200hp

Volgens Automobile zal de nieuwe viercilinder de huidige atmosferische 3.0-liter zescilinder dus vervangen. De nieuwe motor zou dit jaar nog in de Z4 Roadster komen te liggen.

Er werd de laatste tijd wel vaker gehint dat BMW bezig is aan de ontwikkeling van een nieuwe viercilinder turbomotor, hoogstwaarschijnlijk een 2.0-liter groot exemplaar. Hoeveel vermogen de nieuwe krachtbron precies zal leveren, is moeilijk te schatten. Als de motor de 258pk sterke 3.0-liter zescilinder uit de Z4 sDrive30i moet vervangen, dan kunnen we een vergelijkbaar vermogen verwachten. De tweet spreekt ook van minstens 200pk.

Op dit moment heeft BMW nog geen viercilinder benzinemotoren met turbo in haar line-up, aangezien BMW altijd al voorstander is geweest van atmosferische krachtbronnen. De grote vooruitgang in turbotechnologie en de groeiende druk van emissienormen dwingt BMW echter af te dwalen van dat pad. Laat ons hopen voor de vele BMW-fans die liefhebber zijn van een goede atmosferische zes-in-lijn, deze krachtbron nog steeds in een ander model zullen kunnen verkrijgen.(Via WCF)

Lees hier onze rijtest met de BMW Z4 sDrive35is

Rijtest BMW Z4 sDrive35is

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...