Officieel: SLS AMG E-Cell gaat in productie

Mercedes SLS AMG E-Cell
Mercedes heeft officieel een productieversie van de SLS AMG E-Cell aangekondigd.

De SLS AMG E-Cell kreeg groen licht voor productie onder de “AMG Performance 2015” strategie en zal grotendeels overeenkomen met het prototype dat afgelopen zomer vastgelegd werd op video. Dat prototype werd bestuurd door David Coulthard en had een 48kWh lithium-ion batterij aan boord, kracht leverend aan vier elektrische motoren. De volledig elektrische wagen beschikt zo in het totaal over een vermogen van 533 pk en een koppel van 880 Nm. Een sprint van 0-100km/u is reeds voorbij na exact 4 seconden, slechts 0,2 seconden trager dan de benzineversie.

Qua styling kunnen we vermelden dat de E-Cell beschikt over voorlichten met LED-technologie, een wijdere grille, een herziene motorkap en een agressievere diffuser achteraan. Verder bemerkt men ook enkele matzwarte accenten, een splitter vooraan (die 7cm omlaag beweegt bij snelheden boven 120km/u) en exclusieve 10-spaaks lichtmetalen velgen. Binnenin bulkt de cockpit van het Nappa-leder en Alcantara accenten. Bovendien is er ook een nieuw instrumentenpaneel en een herziene middenconsole met een 9.8″ touchscreen.

Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur, ziet het project als een grote stap voorwaarts:

Wij achten sociale verantwoordelijkheid zeer belangrijk en met de SLS AMG E-Cell bereiken we een nieuwe mijlpaal in onze AMG Performance 2015 strategie. Het is ons doel om continu het verbruik en de schadelijke emissies van nieuwe wagens omlaag te halen, terwijl we tezelfdertijd de kern van ons bestaan blijven bevestigen: prestaties.

(Via:WCF)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: SLS AMG E-Cell gaat in productie"

  1. BNNY 12-01-2011 om 19:23

    Volgens mij zit er niemand te wachten op een eSLS, maar Mercedes kan jammergenoeg niet achterblijven..

  2. Kristof L 12-01-2011 om 22:02

    Heeeeeerlijk kleurtje!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...