Volvo XC30 komt eraan

Volvo XC30 preview
Een tijdje geleden wisten we al te melden dat Volvo een XC30 op het programma had staan. Die plannen zijn onlangs een stuk concreter geworden.

Het bericht dat er een instap SUV op komst is, komt van Stefan Jacoby, de CEO van Volvo zelf. De wagen moet de concurrentie aangaan met onder meer de BMW X1. De compacte SUV wordt dus een redelijk krachtig en premium voertuig. Ongetwijfeld bestaat de mogelijkheid om de wagen met vierwielaandrijving uit te rusten. De compacte SUV moet in de – succesvolle – voetsporen van de XC60 treden.

De Volvo XC30 zou op het platform van de Volvo C30 staan, dat bij Volvo zelf gekend staat als het P1-platform. De looks zullen typisch Volvo zijn en dus behoorlijk wat weghebben van de Volvo XC60, het grote broertje van de Volvo XC30. De Volvo XC30 staat redelijk hoog op de lijst van prioriteiten, zo hoog zelfs dat hij wellicht voorrang zal krijgen op de nieuwe Volvo S40.

De Volvo XC30 zal waarschijnlijk in Gent gebouwd worden, daar worden namelijk ook de C30 en de XC60 gebouwd. Zekerheid daarrond is er weliswaar nog niet. Volvo is namelijk ook behoorlijk actief geworden op de Chinese markt en beschikt daar ook over een fabriek. Tegen het einde van 2013 zou dit model klaar moeten zijn. Tegen dan zal de XC30 het niet enkel tegen de BMW X1 moeten opnemen, maar ook tegen de Audi Q3 en de Mercedes GLC. (via AC)

Lees hier onze rijtest met de Volvo C30.
Lees hier onze rijtest met de Volvo XC60.

Volvo Lucky Bastards C30 T5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...