Toyota Prius v voorgesteld: MPV-Prius

Toyota Prius v
Toyota heeft de Prius v voorgesteld op het autosalon van Detroit. De wagen is een grotere Prius, die qua design aan de Toyota Previa doet denken.

Dat dit model er ging komen, was eerder al gelekt. De wagen is een grote versie van de Prius, maar maakt onderhuids wel gebruik van dezelfde aandrijving. Die aandrijving bestaat uit een 1.8 liter grote benzinemotor die bijgestaan wordt door een elektromotor die zijn kracht uit een hele reeks batterijen put. Het totale vermogen komt neer op 136 pk. Het gemiddelde verbruik zou rond de 5,8 liter per 100 km uitkomen, al is dat nog niet officieel bevestigd.

De Toyota Prius v beschikt over vier verschillende rijstanden: EV, Eco, Normal en Power. In de eerste rijstand kan je tot onder 50 km/u volledig op de kracht van de batterijen rijden. In de Eco-stand is de wagen zo milieuvriendelijk mogelijk, in de Normal stand gedraagt de wagen zich ‘normaal’ en in de Power-stand werken de batterij en de motor zoveel mogelijk samen om voor zoveel mogelijk kracht te zorgen.

De Prius v is er vooral voor grote gezinnen die bovendien nog eens veel bagage willen vervoeren. Zo belooft Toyota dat deze Prius v 50% meer bagageruimte heeft dan de Toyota Prius. Wanneer de wagen bij ons de markt komt, is nog niet duidelijk, maar meer info volgt ongetwijfeld!

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius III.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...