Officieel: Hyundai Veloster

Hyundai Veloster
Hyundai stelt in Detroit de Veloster voor, een nieuwe compacte Coupé.

Hyundai heeft in Detroit de nieuwe Veloster voorgesteld, de compacte coupé moet zich moeien in het segment waar de Volkswagen Scirocco, Peugeot RCZ en Renault Mégane Coupé de plak zwaaien. Het designconcept van de Veloster valt meteen op, zo beschikt hij over 2 deuren aan de passagierskant en 1 deur aan de bestuurderskant om zo een asymmetrisch deurconcept te bekomen. Via de twee deuren aan de passagierskant krijgen de 2 achterste passagiers makkelijk toegang tot de achterbank.

Maar er is meer: zo is er plaats voor een gespierde front met het bekende hexagonaal radiatorrooster en koplampen met LED-verlichting. Ook opvallend zijn de twee luchthappers in de motorkap, de dubbele centrale uitlaat achteraan en het (optionele) panoramisch glazen dak. Het geheel oogt erg sportief, alleen de achterkant lijkt wat gewenning nodig te hebben. Het interieur ademt trouwens ook sportiviteit uit, met standaard een 7″ groot touchscreen en een vrij futuristische vormgeving.

Via een knop centraal in de middenconsole kan je de motor tot leven wekken. Onder de motorkap vinden we een 1.6 liter grote direct ingespoten benzinemotor die 140 pk levert. Standaard wordt deze gekoppeld aan een manuele zesbak, maar optioneel zal je ook voor een DCT-transmissie met dubbele koppeling kunnen kiezen. De Veloster 1.6 GDi wordt met het ecologische Blue Drive-pakket uitgerust en is hierdoor in staat om met lage verbruikscijfers uit te pakken. De Europese première van de Hyundai Veloster is gepland voor het autosalon van Genève, in de lente zal de wagen bij de dealers staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...