Verkoop Rolls-Royce blijft stijgen

Rolls Royce
Voor luxemerken als Rolls-Royce en Maybach waren het donkere tijden tijdens de financiële crisis, maar die tijd ligt duidelijk achter ons als we de verkoopscijfers van Rolls-Royce bekijken!

Autobouwer Rolls-Royce, die nu onder de vlag van het Duitse BMW vaart, doet het goed, zeer goed zelfs. Zo behaalde het een nieuw verkoopsrecord, 2.711 gelukkige klanten kregen een prachtige limousine geleverd, waarmee ze het recordjaar 2008 met 1.200 wagens achter zich laat. De nieuwkomer in het gamma, de Ghost doet het zeer goed. Deze instapper trekt voornamelijk jonge(re) kopers aan die toch nog vermogend zijn, zo betaal je hier in België minstens € 250.000 voor een Rolls-Royce Ghost. Voor de nabije toekomst mogen we ook nog eens een Coupé en Cabrio gaan verwachten, dus de verkoop zal blijven stijgen.

Net zoals voor andere luxemerken levert China een grote bijdrage aan de topverkoop, men spreekt van 500 exemplaren die geïmporteerd werden. In 2011 komen er nog eens 4 dealers bij in China, want elk jaar komen er 5% miljonairs bij die nood hebben aan gepast vervoer voor hun nieuwe status.  De grootste afzetmarkt blijft nog steeds de VS, gevolgd door China, Engeland, VAE en Japan.

De Bespoke afdeling, die klanten op hun “extra” wensen bedient, blijft het ook meer dan goed doen. Zo zagen we laatstleden in Parijs nog 5 prachtige en unieke versies blinken, net zoals er op tijd en stond een speciaal exemplaar de band afrolt voor speciale klanten in de Arabische Emiraten. Ook voor 2011 ziet de toekomst er voor de Britten erg rooskleurig uit.

Rolls Royce Ghost

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...