Ford Vertrek Concept voorbode voor nieuwe Kuga

Ford Vertrek Concept
Ford toont in Detroit de Vertrek Concept, de voorbode voor de volgende generatie Kuga.

Het conceptmodel staat op het platform van de Ford Focus en zal vermoedelijk in Europa verkocht worden als Ford Kuga. In Noord-Amerika zou het model echter als Ford Escape verkocht worden. Volgens Ford combineert de Vertrek een Europees design en rijkwaliteit met laadruimte, sleepvermogen en off-road capaciteiten. Ford heeft nog geen dimensies vrijgegeven van dit conceptmodel, al maakt de toegenomen overgang duidelijk dat hij misschien wel groter is dan de huidige Kuga.

Het design oogt scherp en heeft in profiel zelfs wat weg van de Audi Q7. Ford claimt dat de styling van de Vertrek vijf procent aerodynamischer is dan de huidige Kuga. Het dak van de Vertrek is bijzonder, met panoramisch glas dat enkel lang het midden van het dak loopt. Opvallende details zijn verder de zijspiegels die vervangen werden door camera’s en de koolstofvezel diffuser achteraan. Binnenin valt de zwevende middenconsole op, iets wat we al langer kennen van Volvo. Wie voorbij de conceptextra’s kijkt ziet dat het interieur voortbouwt op de huidige Fiesta en nieuwe Ford Focus.

Onder de motorkap van het conceptmodel vinden we een 1.6-liter EcoBoost motor met start/stop-technologie. Ford claimt dat deze combinatie de zuinigste is in zijn klasse. Voor Europa zal de 2-liter turbodiesel ongetwijfeld de populairste keuze zijn. Momenteel is 96% van de verkochte Kugas in Europa uitgerust met een dieselmotor. Meer informatie over de volgende generatie Kuga volgt ongetwijfeld op het autosalon van Genève, waar vermoedelijk de productieversie voorgesteld zal worden. (Via: AutoCar)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Ford Vertrek Concept voorbode voor nieuwe Kuga"

  1. BNNY 10-01-2011 om 20:47

    Hopelijk behouden ze het concept grotendeels, wat deze mag er best wezen!

  2. bert 10-01-2011 om 20:55

    Knap, het lijkt op een kruising tussen de huidige Kuga, de Q7 en de Evoque!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...