Ford lanceert twee hybridevarianten van C-Max

Ford C-Max Hybrid
De Ford Focus Electric debuteerde dit weekend reeds op CES, maar nu heeft Ford ook twee hybridevarianten van haar nieuwe C-Max aangekondigd.

Het autosalon van Detroit is van start gegaan en Ford heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om twee hybridevarianten van haar nieuwe C-Max aan te kondigen. Om te beginnen komt er een Ford C-Max Energi plug-in hybride met een lithium-ion batterij, een elektrische motor en een 2.0-liter Atkinson-cyclus benzinemotor. De wagen zou in de meeste omstandigheden volledig elektrisch rijden, tenzij de batterij leeg is of de omstandigheden echt om meer vragen. Er is weinig bijkomende informatie, maar Ford zegt dat de wagen de AT-PZEV(Advanced Technology Partial Zero Emissions Vehicle) status kan halen en een rijbereik van 800 km mogelijk is.

Het tweede model dumpt het plug-in aspect, maar houdt de lithium-ion batterij, de elektrische motor en de eerder vernoemde benzinemotor. Het blijft voorlopig een groot mysterie waarom iemand voor deze variant zou kiezen, maar Ford zegt dat deze wagen zuiniger zou zijn dan de Fusion Hybrid.

Het design volgt grotendeels dat van de nieuwe C-Max, maar de typische grille van de elektrische Focus die wat doet denken aan de Aston Martin Cygnet, is weer aanwezig. Binnenin is er plaats voor vijf personen, krijg je MyFord Mobiele connectiviteit, MyFord Touch en een Brake Coach die rijders moet helpen optimaal gebruik te maken van het regeneratievermogen van de remmen. Beide monovolumes komen op de Noord-Amerikaanse markt in 2012, in Europa moeten we wachten tot 2013. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford lanceert twee hybridevarianten van C-Max"

  1. Bart 10-01-2011 om 16:41

    De fake Aston-grill steekt toch een beetje tegen…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...