“Volkswagen heeft meer SUV’s nodig”

Volkswagen Touareg
Volgens de baas van Volkswagen Amerika heeft het merk dringend een extra SUV nodig om de concurrentie aan te gaan met GM, Ford en Toyota in de VS.

Volgens Jonathan Browning, baas van VW Amerika, wil het merk graag groeien in het compacte SUV segment. Maar volgens hem valt er in de toekomst voor Volkswagen ook groei te verwachten in het hogere SUV-segment. In de Verenigde Staten verkoopt Volkswagen de Tiguan als compacte SUV en de Touareg als full-size SUV. Volkswagen is waarschijnlijk op zoek om het gat tussen beide modellen te vullen met een middelgrote SUV. Met de Volkswagen Amarok heeft het merk al een werkpaard in het midden.

Volkswagen heeft het ambitieuze plan om de grootste autobouwer van de wereld te worden tegen 2018, met een verkoop van meer dan 10 miljoen voertuigen per jaar. Ook de VS maakt deel uit van dit plan, waar de Groep 1 miljoen voertuigen per jaar wil verkopen. In 2010 verkocht de VW Groep er 358.500 voertuigen, inclusief 20.946 Tiguans en 4.713 Touaregs. In vergelijking: de best verkochte SUV in de VS, de Honda CR-V, werd in 2010 203.714 keer verkocht. (Via: WCF)

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Touareg.

Volkswagen Touareg

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...