Officieel: Elektrische Ford Focus

Ford Focus Electric
Zoals eerder deze week aangekondigd, werd de Elektrische Ford Focus officieel voorgesteld op de CES beurs in Las Vegas.

De Opel Ampera en Nissan Leaf mogen dan de show gestolen hebben voor elektrische wagens in 2010, Ford zal het hen lastig maken in 2011 met haar eerste elektrische wagen, de Focus Electric. De wagen met nuluitstoot werd gisteren voorgesteld op de Consumer Electronics Show en de wagen zou eind 2011 gelanceerd worden in Noord-Amerika. Europese klanten zouden nog geduld moeten uitoefenen tot iets voor 2013.

Visueel heeft de elektrische Ford Focus een verbeterde aerodynamica meegekregen om de luchtweerstand tegen te gaan. Dat zien we aan de veranderde neus, waarin je met wat fantasie nog een Aston Martin Cygnet kunt herkennen. Een ander belangrijk verschil met de conventionele Focus is natuurlijk de laadpoort in de voorvleugel met een LED-ring, die oplicht wanneer de wagen wordt opgeladen. Verder kreeg de wagen 17″ lichtmetalen velgen met lage rolweerstand banden.

De Focus Electric is aangedreven door een elektrische motor van 100 kilowatt met een 23 Kwh lithium-ion batterij, in staat om een vermogen van 125 pk te leveren en 245 Nm koppel. Volgens Ford kan je met de Focus Electric een topsnelheid halen van 136 km/u. Belangrijker voor een wagen van deze soort is echter de afstand die je kan afleggen met een opgeladen batterij. Net zoals de Nissan Leaf, is dat zo’n 160km. In tegenstelling tot de Leaf, gebeurt het opladen echter dubbel zo snel. Met een 240V installatie thuis, laad je de wagen volledig op in slechts drie uur !

Voor Europa zoekt men momenteel nog een productielocatie, maar laat ons hopen dat ze daar bij Ford niet te lang over doen. Een snelle intrede in Europa kan hen een strategisch voordeel leveren, aangezien de concurrenten beslist niet bij de pakken zullen blijven zitten. (Via:Autoblog)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Elektrische Ford Focus"

 1. bpc 09-01-2011 om 15:49

  ik snap echt niet hoez ford hun kostbaar ontwikkelingsgeld hierin pompt hoor, ik bedoel , verwachten ze nu echt dat dit een verkoopstopper gaat worden?
  er zijn ondertussen toch al wat elektrische auto’s dat je kunt kopen , maar wie heeft er ooit al daadwerkelijk 1 zien rijden , ik denk heel weinig mensen.
   ik bedoel je ziet vaker een ferrari dan een EV ! , enkel voor imago an ?

 2. BNNY 09-01-2011 om 16:40

  @bpc
  Over enkele jaren moeten ze toch wel in het straatbeeld gaan opduiken. Zo verwacht Audi dat 5% van hun verkochte wagens in 2020 een elektromotor zal hebben.. We zullen zien hoe het nog allemaal loopt, maar verwacht je maar aan nog tientallen “elektrische” voertuigen die zullen gelanceerd worden.

 3. jb 11-01-2011 om 12:44

  @ bpc,
  met jouw mentaliteit blijven we allemaal lekker met onze nafte en dieselmoteurkes verder rijden he, lekker verder vervuilen (zowel met gassen als geluid)
  ik snap niet hoe mensen tegenwoordig nog zo kunnen denken … of het zou moeten zijn dat jij deel uit maakt van de oppermachtige olie-lobby natuurlijk

Reageer

Reactie aan het plaatsen...