Gerucht: Audi werkt aan A9

Audi A9
Bij Audi gaat het A9 project voorzichtig vooruit. Een productieversie van de Lamborghini Estoque kan het project echter in een stroomversnelling brengen. 

Volgens het Britse Autocar ontwikkelt Audi nu na de A7 ook een A9. Net zoals de A7 Sportback het sportievere broertje is van de A6, zou de A9 de sportieve variant van de zakelijke A8 moeten worden. De vierdeurs A9 moet de strijd aangaan met rivalen als de Porsche Panamera en de Mercedes CLS. De A9 kreeg echter nog geen groen licht voor productie, maar volgens een bron bij Audi zelf is de wagen in ontwikkeling.

Goed nieuws voor Lamborghini-fans is dat Audi overweegt het platform van de A9 te delen met de Lamborghini Estoque en zo ook laatstgenoemde in productie zou brengen. Het feit dat Lamborghini deel uitmaakt van de Volkswagen groep, maakt dat idee nog meer plausibel. Beide wagens zouden wel een verschillende motorisatie krijgen. De Audi zou onder de motorkap een nieuwe 4.0-liter V8 benzinemotor krijgen, aangevuld met een V6 en krachtige zelfontbranders. Sommige geruchten vermelden zelfs een 6.3-liter W12, terwijl Lamborghini daarentegen trouw zou blijven aan de 5.2-liter V10 uit de Gallardo. (Via:Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...