Gelekt: Mercedes C-Klasse Coupe

C-Klasse Coupe
De eerste foto’s van de Mercedes C-Klasse Coupé hebben het web bereikt nog voor zijn officiële onthulling op het autosalon van Genève.

Terwijl de neus vrijwel identiek is aan die van de gefacelifte sedan en break, is vrijwel alles na de A-stijl uniek voor de Coupé. Uniek voor Mercedes, maar kenners zullen alvast merken dat de C-Coupé enkele BMW trekjes vertoont. We zien een zeer brede schouderlijn, maar ook een soort van Hoffmeister Kink in de achterruit. Vooral dat laatste stijlkenmerk is eerder typerend voor BMW’s. Mooi gekopieerd zeggen we dan. Verder bemerkt men ook dat de ingenieurs min of meer gedwongen werden een traditionele B-stijl te gebruiken. Dat valt als enigszins jammer te beschouwen, aangezien deuren zonder B-stijl eerder kenmerkend waren voor de Mercedes coupes zoals de CLK.

Over het interieur, dat reeds eerder werd gespot, kunnen we met vrij grote zekerheid aannemen dat de traditionele achterbank vervangen werd door twee individuele stoelen. Wat de motoren betreft, is de kans groot dat deze overgebracht zullen worden uit de sedan. De Coupé zal uiteindelijk wel aangeboden worden in een Black Series uitvoering met een 5.5-liter BiTurbo V8, die een vermogen van 571pk levert en een koppel van 900Nm. Meer nieuws en foto’s volgen ongetwijfeld in de aanloop naar het autosalon van Genève. (Via:WCF)

C-Klasse Coupe

C-Klasse Coupe

Deel dit bericht:

3 reacties op "Gelekt: Mercedes C-Klasse Coupé"

  1. Marc 07-01-2011 om 20:41

    Behalve de B-stijl echt wel knap!

  2. Seb 08-01-2011 om 10:17

    Jummy!

  3. MRM 08-01-2011 om 10:32

    Ziet er inderdaad een stuk beter uit dan de vorige C-Sportcoupé en CLC.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...