Officieel: nieuwe Kia Picanto

Kia Picanto
Kia heeft de Picanto klaar voor het autosalon van Genève, de wagen mikt op een jonger publiek.

De tweede generatie van de stadswagen krijgt de bekende Kia grille en komt vrij scherp voor de dag. De wagen oogt een stuk modieuzer dan zijn voorganger en moet daarmee een jonger publiek aanspreken, met de Ford Ka en Volkswagen Polo als duidelijke concurrenten. Achteraan krijgt de nieuwe Picanto een betere afwerking, met apart gevormde lichten en een kleine dakspoiler om het geheel iets sportiever te laten overkomen.

Van het interieur heeft Kia nog geen foto’s vrijgegeven, maar het merk zou gebruik maken van een tweespaaks stuur, samen met satijn-afwerking voor de detailafwerking om een chiquere look te verkrijgen. De bediening van Audio en Airco wordt in een centrale console gecentraliseerd. De Nieuwe Picanto is ook iets langer dan zijn voorganger, wat de binnenruimte goed zal doen. De wagen wordt wereldwijd als vijfdeurs verkocht, maar voor Europa voorziet Kia ook een driedeurs-model. Onder de motorkap is er plaats voor twee benzines, een 1-liter driecilinder en een 1.25-liter viercilinder. Terwijl langs dieselzijde een 1.1-liter viercilinder CRDi beschikbaar is die voor 75 pk en 150 Nm koppel zorgt.

Nieuwe Kia Picanto

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...