Video: Mercedes B55 doet burnout

Mercedes B55
We toonden eerder al foto’s van een one-off versie van de Mercedes B-Klasse die over een V8-motor met 378 pk beschikt. Nu zijn er ook beelden die tonen hoe deze gezinswagen een set banden verslindt.

Het V8-blok is afkomstig van een Mercedes E500 en levert 378 pk en 530 Nm. De voorwielaandrijving van de B-Klasse zou dit vermogen niet aankunnen, daarom peuterden de ingenieurs die aan dit project werkten de voorwielaandrijving uit de wagen. Ze namen een andere E-Klasse, een E430 ditmaal, en gebruikten de achterwielaandrijving van dat model op de B-Klasse.

Om het geheel af te maken, zorgden de ingenieurs die duidelijk tijd teveel hebben voor een zeventraps automaat en ongeveer elk mogelijk veiligheidssysteem. Resultaat: deze B55 sprint in 5.2 seconden naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 250 km/u. De B55 staat overigens op 18″ AMG-velgen, heeft twee uitlaten die centraal staan en weet verdomd goed hoe hij een setje banden moet oproken. (via WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Mercedes B55 doet burnout"

  1. chuwie 04-01-2011 om 23:59

    http://mercedes-benz-blog.blogspot.com/2011/01/cheap-imitation-of-b-klasse-baic-bc301z.html
    ik vraag me af deze ook een burnout kan doen :p
    verdomme, ze kopieren weer vollenbak e :s

Reageer

Reactie aan het plaatsen...