Gespot: BMW i8 / Vision EfficientDynamics

BMW i8 Vision Efficient Dynamics
Het was al even duidelijk dat BMW met een productieversie van de Vision EfficientDynamics Concept zou gaan komen. Nu zijn de eerste beelden opgedoken.

De wagen krijgt momenteel nog de naam i8 mee, omdat er verschillende vermoedens zijn dat de wagen effectief zo zal gaan heten. BMW’s nieuwste product zou namelijk een sportwagen worden, het is dus niet abnormaal dat BMW de naamgeving van de 8-Reeks terug bovenhaalt.

De BMW i8 zou beschikken over een 1.5 liter grote driecilinder motor die door twee elektomotoren wordt bijgestaan. De totale output zou neerkomen op 365 pk en een duizelingwekkende 800 Nm. Goed voor een nul-naar-honderd-tijd van 4,8 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. En dit in combinatie met een gemiddeld verbruik van 3,76 liter per 100 km.

Deze wagen wordt dus een rechtstreekse concurrent voor de Porsche 918 Spyder, die tegen 2014 op de markt zou moeten komen. De prijs van de BMW i8 wordt geraamd op zo’n €173.000. Best wel veel, maar gezien het milde verbruik van de wagen, kan iemand die veel – maar echt heel veel – kilometers doet hier ongetwijfeld een gouden zaak doen. Meer info over dit model volgt ongetwijfeld! BMW is op duidelijk bezig met het model te filmen, verwacht dus maar wat bewegende beelden! (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...