Preview: Fiat Freemont

Fiat Freemont
Eerder deze week vertelden we jullie dat Fiat de Dodge Journey om gaat toveren tot de Fiat Freemont, vandaag kunnen we jullie al tonen hoe die er ongeveer uit zal zien.

Update: De Fiat Freemont is officieel!

De Fiat Freemont wordt een sleutelmodel in de samenwerking tussen Fiat en Chrysler. De wagen zal op het autosalon van Genève onthuld worden en moet in juni bij de Europese dealers staan. De Dodge Journey was in 2008 goed voor 5.792 verkopen, Fiat mikt echter op een hogere verkoop met de Freemont, gezien de naamsbekendheid van het merk in Europa. Het model vervangt de Fiat Ulysse, die vorige maand uit productie ging.

De Fiat Freemont zal beschikken over verschillende Fiat motoren zoals een 140 of 170 pk sterke 2.0 MultiJet en de 135 of 170 pk sterke 1.4 MultiAir. Momenteel wordt de Dodge Journey in Europa verkocht met een 140 pk krachtige dieselmotor van Volkswagen. De Freemont zal daarnaast ook optioneel over vierwielaandrijving beschikken, wat de verkoop volgens Fiat ten goede zal komen. De Fiat Freemont zal gebouwd worden in Mexico, in dezelfde fabriek worden ook de Dodge Journey en Fiat 500 voor Noord-Amerika gebouwd. (Via: Theophilus Chin)

Fiat Freemont

Deel dit bericht:

2 reacties op "Preview: Fiat Freemont"

  1. chuwie 03-01-2011 om 15:20

    toch liever een dodge logo..

  2. dhravreeling 08-01-2011 om 15:57

    Inderdaad, welke zelfrespecterende autoliefhebber rijd er nou in een Fiat rond?
    Nee dan maar grijze import!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...