Gelekt: facelift Mercedes C63 AMG

Mercedes C63 AMG facelift
Mercedes introduceerde onlangs de facelift van de Mercedes C-Klasse. Ook de C63 AMG krijgt bijgevolg een opfrisbeurt.

De koplampen van de nieuwe C-Klasse zijn iets ronder geworden, hetzelfde geldt voor het topmodel van de C-Klasse. Hierdoor heeft dit sportieve model iets weg van de Mercedes SL. Ook de grille die maar één horizontale ligger heeft en de vernieuwde voorbumper maken duidelijk dat dit model een facelift onderging. Ohja, de LED-lichtjes ook natuurlijk…

Ook de binnenkant kreeg een kleine opfrisbeurt, maar veel spannends is er niet gebeurd tijdens de facelift. De C63 AMG beschikt nog steeds over zo goed als hetzelfde interieur als voorheen, met onder meer sportpedalen en hier en daar verschillende sportieve elementen.

Of Mercedes ook aan de motor van de C63 AMG iets zal veranderen, is nog niet duidelijk. Momenteel beschikt de C63 AMG nog over de 6.2 liter grote V8-motor zonder turbo’s, maar AMG introduceerde recentelijk een 5.5 liter groot V8-blok met twee turbo’s. Mocht het nieuwe blok in de C-Klasse komen te liggen, zou de C63 AMG over 544 pk beschikken – tenzij het blok een kleine downgrade krijgt. Wanneer dat niet het geval is, beschikt de C63 AMG over zijn huidige vermogen van 457 pk. Ook niet mis. Aan de zijkant van de wagen zien we een V8-badge met nog iets achter geschreven. Dit zou het woord ‘Biturbo’ kunnen zijn, wat zou wijzen op het gebruik van het nieuwe blok. (via CS)

Mercedes C63 AMG Facelift

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: facelift Mercedes C63 AMG"

  1. Tim 29-12-2010 om 18:18

    Zal waarschijnlijk de 5.5 Biturbo worden.
    Langs de ene kant wel jammer, 
    al is de klank van de 5.5 biturbo ook lang niet slecht

Reageer

Reactie aan het plaatsen...