Dodge Journey komt naar Europa als Fiat Freemont

Dodge Journey
Fiat gaat de Dodge Journey in Europa een Fiat Badge geven, het model zal als Fiat Freemont door het leven gaan.

De Fiat Freemont wordt een sleutelmodel in het plan van Fiat-Chrysler CEO Sergio Marchionne om de ontwikkelingskosten te verlagen en de capaciteit van beide automerken ten volle te benutten door kruisbestuiving uit te voeren op de Fiat en Chrysler modellen. De Fiat Freemont zou op het autosalon van Genève onthuld worden en bij de Europese dealers staan in juni. De Dodge Journey was in 2008 goed voor 5.792 verkopen, Fiat mikt echter op een hogere verkoop met de Freemont, gezien de naamsbekendheid van het merk in Europa. Het model vervangt de Fiat Ulysse, die vorige maand uit productie ging.

De Fiat Freemont zal beschikken over verschillende Fiat motoren zoals een 140 of 170 pk sterke 2.0 MultiJet en de 135 of 170 pk sterke 1.4 MultiAir. Momenteel wordt de Journey in Europa verkocht met een 140 pk krachtige dieselmotor van Volkswagen. De Freemont zal daarnaast ook optioneel over vierwielaandrijving beschikken, wat de verkoop volgens Fiat ten goede zal komen. De Fiat Freemont zal gebouwd worden in Mexico, in dezelfde fabriek worden ook de Dodge Journey en Fiat 500 voor Noord-Amerika gebouwd. (Via: AutoNews)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...