Giulietta is Auto van het jaar in Griekenland

Alfa Romeo Giulietta QV
Wat in Europa niet lukt, lukt in Griekenland wel. De Alfa Romeo Giulietta werd in Griekenland verkozen tot Auto van het jaar.

Nadat de Alfa Romeo Giulietta tweede werd in de strijd om de titel “Auto van het jaar”, was het wachten op een eerherstel. Die komt er door het behalen van de titel “Auto van het jaar” in Griekenland. De Italiaanse vijfdeurs hatchback won met 237 punten overtuigend van de Chevrolet Spark (163) en Audi A1 (106). De jury was nochtans vrij toonaangevend, met de redactieleden van lokale versies van Top Gear, EVO, CAR, Autobild en Car&Driver als juryleden.

De Fiat Groep kreeg naast de hoofdprijs ook nog een belangrijke nevenprijs, de TwinAir motor won namelijk de “Environmentally Friendly” Award. Het palmares van de Alfa Romeo Giulietta wordt stilaan vrij uitgebreid, de Giulietta won eerder al de titel “Compacte wagen van het jaar” in Frankrijk, de “Auto Europa 2011” van de Italiaanse pers, de “Auto Trophy 2010” in de compacte categorie in het Duitse Auto Zeitung en de “Voiture de l’Année 2011” in Tsjechië. Daarnaast lijkt de Giulietta ook in onze jaarlijkse poll af te stevenen op een overwinning in zijn klasse. (Via: ItaliaSpeed)

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulietta QV

Rijtest Giulietta QV Quadrifoglio Verde

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...