Nieuwe details over de toekomstige 911

Porsche 911 2012
Het Duitse Autobild heeft enkele nieuwe details gelekt over de toekomstige Porsche 911.

Volgens het artikel in het Duitse magazine zal de nieuwe Porsche 911 meer veranderingen met zich meebrengen dan oorspronkelijk verwacht. Uit spyshots kon men reeds afleiden dat de 911 wat werd uitgerekt, maar nu heeft Autobild ook de exacte cijfers. De volgende generatie 911 zal 56 mm langer zijn dan de huidige en zo een totale lengte van 4,49 meter bereiken. De wielbasis werd uitgerekt met 10 mm en de wagen zal ook 11 mm verlaagd worden. Tenslotte werd de breedte van de wagen onder handen genomen zodat de Carrera een 60 mm dikkere kont krijgt.

De Porsche zal voorzien worden van een volledig nieuwe achteras en ook de motoren werden onder handen genomen, zij moeten nu meer vermogen leveren en tegelijk minder verbruiken. De instapversie krijgt een 3.4-liter boxermotor, in tegenstelling tot de huidige 3.6-liter. Deze motor levert een vermogen van 350 pk, waarmee een sprint van 0-100km/u reeds voorbij is na 4,8 seconden. Op de Autobahn kan je de wagen doordrijven tot 289 km/u. Het verbruik werd met 13 procent teruggebracht tot 8,5 liter per 100km, wat best indrukwekkend te noemen is voor een wagen van dit kaliber.

De Carrera S krijgt een gereviseerde 3.8-liter boxer die 400 pk op het wegdek neerzet. Met deze motor sprint je nog iets sneller naar 100: 4,5 seconden zijn genoeg. De topsnelheid van de Carrera S is 302km/u en het verbruik werd met 14% gereduceerd tot 9,1 liter per 100km. Over de 911 Turbo werden voorlopig geen details meegegeven.

Naast de toename in vermogen is er ook een afname in het gewicht met 20 kilogram. Standaard krijgt de nieuwe 911 19″ schoeisel, terwijl de Carrera S nog iets verder gaat met 20″ wielen. Helaas zullen we voor meer details en foto’s nog even geduld moeten uitoefenen, de 2012 Porsche 911 wordt pas verwacht op het autosalon van Frankfurt in september 2011. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...