Video: Porsche 911 GT2 RS vs 911 Carrera

Porsche 911 GT2 RS vs 911 Carrera
De GT2 RS is de snelste en heetste Porsche van het moment, maar hoe staat hij ten opzichte van de gewone 911? Autocar zocht het voor ons uit.

Een echte vergelijking kunnen we het niet noemen, maar het is toch leuk om te weten of de reusachtige meerkost het wel waard is. De GT2 RS gaat de deur uit voor 200.000 euro, terwijl je voor een Carrera slechts 88.000 euro neerlegt, uiteraard zonder enige optie. Prestatiegericht hebben we nog grotere verschillen, zo is de sprinttijd tot 100km/u slechts 1 seconde verschillend van elkaar, maar de topsprint naar 240km/u verschilt wel 15 seconden in het voordeel van de GT2 RS. Ook de handling is duidelijker steviger afgesteld bij het circuitbeest, toch moeten we er bij zeggen dat de Carrera best meekan in de bochten. Aangezien de GT2 RS alreeds uitverkocht is kunnen Porsche 911 klanten die op zoek zijn naar iets meer zich wenden tot de Carrera GTS.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...