Alleen in Japan: Subaru Impreza WRX STI Spec C

Subaru Impreza WRX STI Spec C
Subaru lanceert een hardcore versie van de Subaru WRX STI die het rijdersgevoel naar ongekende hoogten moet brengen.

Lichter, stijver en een sneller reagerende motor : drie elementen die meteen de kern weergeven van de nieuwe Subaru WRX STI Spec C. De Spec C krijgt een heleboel upgrades bovenop een standaard STI, zoals bijvoorbeeld een aluminium motorkap, kogellagers met verminderde wrijving voor de twin-scroll turbo, een geoptimaliseerde ECU programmering en een mechanisch gelimiteerd slipdifferentieel. De werkelijke lijst van upgrades gaat nog even door.

De STI Spec C is gepositioneerd als een meer hardcore Impreza WRX voor diegenen die een extremere rij-ervaring wensen. Over de hele wagen heen werd gewicht bespaard, terwijl de dwarsverbinding van het frame versterkt werd en de grote 245/40 18″ Bridgestone Potenzas voor voldoende grip moeten zorgen. Als krachtbron krijgt de Spec C een 2.0-liter viercilinder boxermotor, die zorgt voor een vermogen van 308pk en een koppel van 430Nm. Verdere cijfers werden niet meegegeven, maar uit al het bovenstaande kan afgeleid worden dat de Spec C alles in huis heeft om zeer knappe prestaties neer te zetten.

Wie enorm opgewonden raakt door deze wagen, zal naar het land van de rijzende zon moeten verhuizen. De WRX STI Spec C wordt enkel in Japan verkocht en plannen voor Europa liggen helaas niet op tafel. (Via:AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...