Verse lading beeldmateriaal Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder
De heetste conceptwagen van het moment, de Porsche 918 Spyder staat nog niet voor direct gepland. Toch probeert Porsche de aandacht aan te houden met een gelimiteerde set aan nieuw beeldmateriaal. Opdracht geslaagd voor de Duitsers.

Want wat een schoonheid, die 918 Spyder. We zagen hem voor het eerst in Genève laatstleden en daar werd hij meer dan goed onthaald. Zodanig goed zelfs dat er mogelijk een serieproductie aankomt, maar daarvoor zouden we moeten wachten tot 2014. Of de plannen dan nog levend genoeg zijn, zal enkel de tijd uitwijzen. Toch heeft Porsche met dit concept zichzelf terug vooraan in de lijst gezet qua “milieuvriendelijke sportwagens waar we naar uitkijken”.

Behalve een krachtige V8 benzinemotor zou de 918 Spyder ook voorzien worden van één elektromotor per wiel, waardoor het vermogen kan oplopen tot meer dan 700pk. Hoe de aandrijving er precies zal uitzien, is nog niet geheel duidelijk, toch laat Porsche weten dat het een samenwerking zal worden tussen hybridekrachten, benzinemotoren en remenergierecuperatiesystemen.

De kostprijs van deze ultieme groene cabrio wordt ongeveer €500.000, wat nog meer is dan zijn historische voorvader, de Carrera GT, die slechts voor €440.000 van eigenaar wisselde. Toch neemt Porsche zich voor om 1200 exemplaren te verkopen. Deze foto’s zijn afkomstig van op het TeamSpeed forum, maar dat was u allicht wel opgevallen. Een vermogende Porschefanaat kreeg deze toegestuurd in een bijzonder mooie verpakking, het is duidelijk dat Porsche de 918 nu alreeds wil hypen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...