Video: Red samen met Sabine Schmitz de Ring

Nurburgring logo
De geliefde Nürbürgring zit in de problemen, maar misschien kan een campagne het legendarische circuit redden.

Sommige circuits openen nog maar net, anderen gaan dicht. Het is helaas de bittere realiteit. Er zijn echter enkele circuits waar de wereld niet zonder kan. Wij hebben Spa Francorchamps, de Duitsers hebben de Nürbürgring. Ons legendarische circuit in de Ardennen heeft ook al moeten vechten voor haar toekomst, maar nu ook het meer dan 20 kilometer lange circuit in de Duitse Eifel.

Hoe jammer het ook moge klinken, de Nordschleife zit in diepe problemen. Het circuit waar je, indien je het aandurft, zelf kan racen tegen een vergoeding van iets meer dan €20 per ronde, zit volgens berichten met een schuld van een half miljard euro. De overheid wil wel helpen, maar alle hulp kwam voorlopig in de vorm van een indoor roller-coaster en andere bijzaken die het circuit niets duurzaam bieden. Het enigste wat de Ring even nodig had was een nieuwe parking en wat onderhoud.

Terwijl het ondenkbare om de hoek loert, hebben supporters Sabine Schmitz – de koningin van de Ring – overtuigd mee te helpen aan een campagne. Hoor haar smeekbede in de video, en check SaveTheRing op Facebook voor meer informatie. Laat ons hopen dat we binnen 5 jaar nog steeds onze wagen tot het uiterste kunnen drijven doorheen de groene hel. (Via:AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...