Ultieme Mercedes B-klasse: de B55!

Mercedes B55
De B-Klasse is niet het meest spannende model binnen het Mercedes’ aanbod, toch dachten enkele ingenieurs daar anders over.

Twaalf om precies te zijn, zoveel gekke ingenieurs waren voldoende om het 5,5 liter V8 blok uit de E500 te demonteren en te integreren in een B200. De Mercedestop zag dit gek idee als een mooie technische expeditie naar het uiterste, en steunde de groep dan ook.

Standaard beschikt een B200 CDI 140 pk en 300 Nm koppel, maar na het installeren van het V8 blok steeg het vermogen tot 378 pk en 530 Nm. Dat volstond nog niet voor de ingenieurs, zo haalden ze de voorwielaandrijving eruit, en plaatsen ze de achterwielaandrijving uit een oude E430 in de B55, zoals die vanaf heden door het leven gaat. Ook de versnellingsbak werd aangepakt, zo werd de B-Klasse uitgerust met het 7-traps G-tronic systeem. Mercedes staat bekend om zijn comfort en veiligheid, vandaar dat ook alle bekende veiligheidssystemen zoals ABS, ASR, ESP, .. werden geïnstalleerd. De topsnelheid ligt vast op 250km/u, een nul-tot-honderdsprint is alweer verleden tijd in 5,2 seconden.

Om het geheel ook visueel wat aantrekkelijk te maken snuisterde men even rond in de magazijnen van AMG. Zo kreeg de B55 18″ multispaaks AMG velgen, sportstoelen en alcantara bekleding. Het hele project duurde 8 maanden en blijft jammergenoeg bij 1 exemplaar. Deze B55 zou nochtans een perfecte uitdager kunnen zijn voor hot hatches zoals de Golf R. (Via IL)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Ultieme Mercedes B-klasse: de B55!"

  1. PJS 21-12-2010 om 21:22

    Echt vet, hiermee ben je pas echt incognito!

  2. Mrnix 24-12-2010 om 8:42

    Ik geloof nooit da da onderstel dat aan kan

Reageer

Reactie aan het plaatsen...