Officieel: Lotus City Car gaat in productie

Lotus City Car
Lotus heeft bevestigd dat er een productieversie komt van het City Car concept.

De Lotus City Car werd voor het eerst voorgesteld op het autosalon van Parijs, in een hoekje op de Lotus-stand ietwat verwijderd van de nieuwe Elise, Elite, Elan, Esprit en Eterne. Nu bevestigde de CEO van Lotus, Dany Bahar, het hybride model te gaan bouwen in samenwerking met twee andere fabrikanten :

We gaan de City Car bouwen samen met Proton en een andere OEM. Er zal een model komen voor de Aziatische markt, één specifiek voor Europa en tenslotte een sportiever model.

Ondanks het feit dat de City Car een Lotus badge krijgt (alvast in Europa), zal de City Car dus voor een groot deel ontwikkeld worden door Proton. Dat is langs de ene kant wat jammer, maar langs de andere kant wil Lotus zich focussen op haar nieuwe sportwagens die de City Car vergezelden op het autosalon van Parijs. Dat feit kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. De naam van het andere bedrijf dat meewerkt aan de kleine Lotus, wilde Dany Bahar niet kwijt.

Over de prijzen is voorlopig niets bekend, maar de Lotus City Car zal in het Verenigd Koninkrijk verkocht worden vanaf Oktober 2013. (Via:WCF)

Lotus City Car Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...