Jerome dambrosio
Het heeft lang geduurd, maar vanaf volgend jaar rijdt er terug een Belg in de Formule 1. Jérôme D’Ambrosio heeft zijn zitje bij Virgin beet.

De 24-jarige Belg uit Etterbeek is volgend jaar tweede rijder bij Virgin naast de Duitser Timo Glock. D’Ambrosio neemt daarmee bij Virgin de plaats in van de Braziliaan Lucas di Grassi. Het verzamelen van het nodige budget van 5 miljoen euro was geen gemakkelijke klus, eerst leek D’Ambrosio het niet te halen tegenover minder getalenteerde concurrenten met een grotere portefeuille, maar uiteindelijk mag hij op 13 maart toch starten aan de GP van Bahrein, als eerste Belg sinds Philippe Adams in 1994.

D’Ambrosio had tijdens het voorbije WK meermaals de kans gekregen om als Virgin-testrijder te fungeren bij de vrije oefensessies. De Belg deed het daar zeer goed, en was amper enkele fracties trager dan Timo Glock, die toch al meer ervaring heeft met de F1 wagen. John Booth is blij met D’Ambrosio als nieuwe Virgin-rijder: “Met Jérôme en Timo Glock hebben we de perfecte mix van jeugd, ervaring en snelheid.” (Via: Sporza)

Jerome dambrosio