Onthuld: Nissan Sunny 2011

Nissan Sunny 2011
Nissan lichtte vandaag in China het doek van de nieuwe vierdeurs Sunny, die een belangrijke rol moet spelen op de groeimarkten.

De Nissan Sunny is een wagen die niet zo vaak meer voorkomt in ons straatbeeld. Misschien heeft je grootmoeder er nog één, al zal ook haar Sunny stilaan de geest geven. Of ze hem zal kunnen vervangen door een nieuwe Sunny, is voorlopig niet geweten. Het is namelijk niet zeker of de wagen naar België komt. Wel is de Sunny voor Nissan een belangrijke wagen in de globale line-up. De vierdeurs sedan, die losjes gerelateerd is aan de Nissan Sentra en Nissan Versa, komt vooral terug om de groeilanden in Azië, Zuid- en Centraal-Amerika en het Midden-Oosten te bevolken.

De oer vierdeurs zal volgende maand reeds verkocht worden in China en zal uiteindelijk 170 markten bereiken, weliswaar onder verschillende namen. Op sommige markten zal hij de Sunny of Versa vervangen, terwijl hij op andere markten gewoon naast de oudere versie verschijnt als een premium versie. In China krijgt de Sunny alvast een 1.5-liter viercilinder benzinemotor, gelinkt aan Nissan’s nieuwste Xtronic CVT-transmissie. Andere krachtbronnen zullen hoogstwaarschijnlijk later verschijnen, afhankelijk van de markt waarin hij verkocht wordt. (Via: LeftLane)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...