Impressie: BMW 1-Reeks M Cabrio

Impressie: BMW 1-Reeks M Cabrio
BMW zal op het autosalon van Detroit de BMW 1-Reeks M Coupé voorstellen, of er in de toekomst ook een Cabrio komt is alles behalve zeker, maar dankzij enkele impressiefoto’s weten we wel hoe die eruit zal zien.

BMW stelt op het autosalon van Detroit een nieuwe instapper voor het M gamma voor. De baby-M kan gezien worden als de ideologische opvolger van de E36 M3, een lichgewicht model dat door velen geprezen wordt als de beste M3 ooit. Onder de motorkap van de 1-Reeks M Coupé vinden we een 3-liter zes-in-lijn motor met dubbele turbo en directe benzine-injectie. Dit zorgt voor een maximumvermogen van 340 pk en een koppel van 450 Nm, via een overboost kan dit koppel kortstondig oplopen tot 500 Nm. Door zijn relatief laag gewicht van 1.495 kilogram moet de BMW 1-Reeks M Coupé slechts 4,4 kilogram meeslepen per pk. Hierdoor sprint de 1-Reeks M Coupé van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden, de topsnelheid wordt zoals gewoonlijk begrensd tot 250 km/u.

De BMW 1-Reeks M Coupé zal twaalf maanden lang geproduceerd worden, wat daarna zal gebeuren is niet zeker. Volgens sommige geruchten zou BMW wel eens kunnen werken aan een cabrioversie van het model. Het blijven echter geruchten, volgens anderen zou BMW pas aan een 1-Reeks M Cabrio denken zodra de nieuwe 1-Reeks gelanceerd wordt in 2013. Toch kunnen we ons dankzij BimmerBoost een beeld vormen van hoe de BMW 1-Reeks M Cabrio eruit zou gaan zien. Wat denken jullie? Maken of kraken?

Deel dit bericht:

2 reacties op "Impressie: BMW 1-Reeks M Cabrio"

  1. DRIVR 20-12-2010 om 18:07

    Nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

  2. BNNY 21-12-2010 om 0:02

    Ook instapjongeren met petje hebben toch recht op een cabrio?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...