Onthuld: Mini Paceman Concept

MINI Paceman concept
Het Mini gamma beleeft een serieuze expansie. Naast de Coupé, Roadster en het beloofde nieuwe compacte model, is er nu ook de knappe Paceman.

Mini zal de Paceman voor het eerst voorstellen op het autosalon van Detroit, dat volgende maand plaatsvindt. Het model is gebaseerd op de onlangs gelanceerde Countryman en deelt ook het platform met deze crossover. Met de Paceman hebben de designers echter een meer elegante en begeerlijke vorm gecreëerd, zodat de wagen opgewassen is tegen de knappe Range Rover Evoque.

Mini noemt het model een Sports Activity Coupe (SAC), als het ware een kleine Sports Activity Vehicle (SAV) zoals de BMW X6. Vooraan werd de grille opnieuw ontworpen, met een dikke chromen omlijsting, terwijl de horizontale chromen strips langs de deuren mooi assorti zijn met het kleur van het dak. Verder bemerkt men ook enkele zwarte accenten en de dunne band geborsteld koper op de voorvleugel. De wielkasten zijn volledig gevuld door de sportieve 19″ lichtmetalen velgen, die exclusief voor het showmodel ontworpen zijn. De volledig verduisterde ruiten zal men niet meteen terugzien op het productiemodel, maar moeten louter het interieur verbergen dat nog in volle ontwikkeling is.

Achteraan bemerkt men het nauwe kofferdeksel en een strakke achterbumper die het sportieve karakter moeten accentueren. De achterzijde is zo zeer verschillend van de Countryman, met zijn opgepompte achterklep. Ook de achterlichten zijn volledig anders en krijgen een chromen omlijsting mee. De C-Stijlen zijn volledig zwart en creëren zo een Evoque-achtig zwevend dak, terwijl een subtiele spoiler achteraan uitsteekt. Om het dak een dergelijke look te geven, werd het vooraan 20mm en achteraan 40mm verlaagd.

Onder de motorkap zal de Paceman beschikken over de meest krachtige motor in de huidige line-up : de 1.6-liter turbo voorzien van volledige John Cooper Works tuning. Zo komt men op een totaal vermogen van 211 pk en 260 Nm koppel, terwijl een overboost functie dat koppel tot 280 Nm doet stijgen. De Mini Paceman beschikt over een permanente vierwielaandrijving om al die kracht onder controle te houden. Later zullen hoogstwaarschijnlijk ook diesels beschikbaar zijn en minder krachtige benzinemotoren.

Voor een showmodel is de styling opmerkelijk braafjes, wat kan wijzen op een reeds nakende productie. Mini heeft ook bevestigd dat de showroom versie eerder naast de Countryman gepositioneerd wordt, dan erboven.

Lees hier onze rijtest met de Mini Countryman Cooper D

Deel dit bericht:

4 reacties op "Onthuld: Mini Paceman Concept"

 1. BNNY 19-12-2010 om 10:24

  Ziet er niet slecht uit

 2. Seb 19-12-2010 om 11:31

  Zie ik daar een op de Citroen DS3-geënte achterkant?

 3. PJS 19-12-2010 om 11:46

  Zo had de Countryman er moeten uitzien!

 4. Zolex 19-12-2010 om 12:16

  VEEL MOOIER dan de countryman zelle !!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...