Opel Insignia OPC krijgt zestraps automaat

Opel Insignia OPC
De Opel Insignia OPC is voortaan ook leverbaar met een zestraps automaat.

Opel kreeg veel vraag naar een automaat voor de 325 pk sterke Insignia OPC, en levert daarom vanaf heden een zestraps automaat aan. De rijprestaties en het verbruik bleven volgens Opel op dezelfde hoogte als de handgeschakelde versie. Toch sprint de Insignia OPC met automaat trager van 0 naar 100 km/u. Dat doet hij namelijk in 6,3 seconden, terwijl de handgeschakelde versie hetzelfde in 6 seconden kan. Met automaat is de Insignia OPC wel zuiniger, het normverbruik ligt op 10,7 liter/100 km, dat is 0,7 liter zuiniger dan de handgeschakelde versie.

De nieuwe transmissie werd trouwens onderworpen aan een testprogramma over 10.000 km op de Nordschleife van de Nürburgring. Elke testkilometer is daar 18 keer meer belastend voor de wagen dan een kilometer in het verkeer. De 10.000 testkilometers komen dus overeen met 180.000 kilometer op normale wegen. De prijzen voor de nieuwe automatische versie beginnen bij 46.550 euro voor de vierdeursberline, 46.950 euro voor de vijfdeursversie en 47.650 euro voor de Sports Tourer.

Lees onze rijtest met de Opel Insginia OPC

Rijtest Opel Insignia OPC 14

Deel dit bericht:

1 reactie op "Opel Insignia OPC krijgt zestraps automaat"

  1. bert 19-12-2010 om 19:45

    Handbak lijkt me nog steeds het leukste!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...