Officieel: McLaren MP4-12C GT3

McLaren MP4-12C GT3
McLaren keert terug naar het racecircuit met de MP4-12C GT3.

Het Britse automerk bevestigde zojuist dat het een gelimiteerd aantal GT3 racewagens zal verkopen aan privé-teams, gebaseerd op de MP4-12C. De eerste exemplaren zullen geleverd worden tegen het race-seizoen van 2012.

Het is reeds 15 jaar geleden dat de McLaren F1 GTR de legendarische 24 uren van Le Mans won, hoog tijd om terug te keren naar de racewereld dus! McLaren en het Britse team CRS Racing zijn begonnen aan een intens samenwerkingsproject om de MP4-12C naar een competitieve GT3 racewagen om te bouwen. Als aanloop naar de geplande verkoop in 2012, zal het team met de wagen deelnemen aan een select aantal races van het Europese GT kampioenschap in 2011.

Martin Whithmarsh, hoofd van de F1-afdeling van McLaren, vindt het een logische stap:

Racen zit in ons bloed. Het is voorbestemd om een GT3 racewagen te ontwikkelen naast de MP4-12C voor de openbare weg. We hebben reeds een legendarische geschiedenis in de globale motorsport, inclusief GT racing. De reputatie die we daar hebben opgebouwd willen we behouden met dit GT3 programma en elke toekomstige sportwagen die er zou komen in de toekomst.

CRS Racing zal de 12C GT3 racewagens bouwen, verkopen en ondersteuning bieden in nauwe samenwerking met McLaren. Het raceteam uit Leicestershire heeft reeds een sterke naam opgebouwd in de Le Mans Series, het FIA GT kampioenschap, de International GT Open en het Britse GT Championship. CRS is ook succesvol in het Britse Formula Renault kampioenschap en als Atech CRS in de GP3. (Via:AutoExpress)

MP4-12C GT3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...