Komt Mercedes ook met een A-klasse AMG?

Mercedes A-Klasse AMG
Naast een complete make-over van de kleinste familietelg voorziet Mercedes ook een krachtige variant. Deze A-Klasse AMG zou eveneens het instapmodel worden van de AMG divisie.

Het gerucht ging al een tijdje de ronde, maar nu heeft Mercedes zijn toekomstvisie omtrent de kleine A-klasse uit de doeken gedaan. In 2012 mogen we de derde generatie van de A-klasse verwachten, die geheel zal afwijken van diegene die momenteel van de band rolt. Mercedes keek goed rond bij de concurrentie en vergeleek hun eigenschappen en design, en wil nu meer de hatchback kant uit. Voorbeelden hiervoor zijn de Volkswagen Golf, BMW 1-Reeks en Audi A3. Of het nieuwe design wél zal aanslaan is nog maar de vraag, Mercedes zal zeker ook zijn prijspolitiek moeten aanpassen. Momenteel is dat nog één van de pijnpunten, zo betaal je voor de instapper reeds 18.750 euro.

Superspannend zal de A-Klasse ook niet worden, daarvoor zal de AMG-divisie worden aangesproken. Er wordt alweer gefluisterd dat de heren uit Affalterbach zich bewijzen met een nieuw motorblok op basis van de bestaande 2 liter benzinemotor. Extra ingrediënten: niet één maar twee turbo’s, een versnellingsbak met 6 verzetten, een dubbele koppeling en Haldex vierwielaandrijving met de focus op de achteras. Of deze A 25 AMG – al bij al toch wat zielig klinkend – mee zal kunnen met de (R)S3, Golf R en 1-Reeks M Coupé valt af te wachten, maar AMG voorziet toch mooie prestatiecijfers in de grote orde  van 200 à 300pk. Visueel neemt AMG het basismodel ook onder handen, zo krijgen we naar alle waarschijnlijkheid uitgeklopte wielkasten, een breder koetswerk, grote velgen en een nieuwe uitlaat. Een concept van de toekomstvisie van Mercedes’ kleinste staat op de planning tegen het Autosalon van Shanghai, de marktintroductie tegen eind 2012. Wordt uiteraard vervolgd! (Via MBB)

Mercedes A-Klasse AMG

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...