Peugeot verpulvert records met het EX1 Concept

Peugeot EX1 Concept
In het Chinese Chengdu zette Peugeot enkele nieuwe records neer met haar volledig elektrisch aangedreven EX1 concept.

De tijd van elektrische wagens die geen prestaties konden neerzetten, is reeds lang voorbij. De Tesla Roadster 2.5 sprint bijvoorbeeld van 0 naar 100km/u in ongeveer 4 seconden! Maar Tesla is niet de enige constructeur die experimenteert met elektrische sportwagens. Citroën heeft op haar beurt de Survolt, Peugeot het EX1 concept. Het is de laatstgenoemde wagen die voor een publiek van 200 genodigden enkele nieuwe records verpulverde voor volledig elektrisch aangedreven wagens.

Het waren de Franse Nicolas Vanier en de Chinese blogger Han Han die het EX1 concept tot het uiterste dreven. Het evenement vond plaats op de militaire luchthaven van Chengdu, in de provincie Sichuan. Vanier haalde een onofficieel record door van 0 naar 100km/u te sprinten in 3,49 seconden. Hij zette ook een symbolische record door 1G te genereren bij een versnelling over 39m. Han Han op zijn beurt verpulverde de records voor de 1/8 mijl en 1/4 mijl met respectievelijk 7,086 en 12,675 seconden.

De Peugeot EX1 wordt aangedreven door twee elektrische motoren, één gemonteerd op elke as. Met een totaal vermogen van 340 pk en een koppel van 480 Nm kan men de wagen niet bepaald underpowered noemen. In combinatie met het uiterst lage gewicht is de wagen een echt snelheidsmonster. Helaas zal men de excentrieke EX1 niet meteen in het straatbeeld zien verschijnen, de wagen blijft louter een concept. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Peugeot verpulvert records met het EX1 Concept"

  1. Kristof L 16-12-2010 om 22:03

    Echt lekker… Die voorlichten mogen ze gerust op de nieuwe aankomende peugeot’s steken!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...