Preview: MINI komt met kleiner model

Mini Logo
Wolfgang Ambrecht, hoofd van MINI, zegt dat zijn divisie werkt aan de ontwikkeling van een compleet nieuwe wagen.

In een interview met de Duitse editie van de Financial Times liet Ambrecht volgende woorden vallen:

We zijn altijd al geïntrigeerd geweest door het idee een kleine, maar toch ruime wagen te bouwen. Houd jullie ogen goed open de komende maanden.

Met die laatste woorden hint het hoofd van MINI naar een onthulling op het autosalon van Detroit, dat volgende maand plaatsvindt. De nieuwe, compacte MINI zou kleiner worden dan de huidige MINI Cooper. Het is niet duidelijk of het platform gedeeld zou worden met dat van een kleine BMW. Eerder gingen al geruchten de ronde over een BMW kleiner dan de 1-Reeks. Veel BMW fans waren toen geschokt over het feit dat het model de eerste BMW met voorwielaandrijving zou worden.

Het is geen geheim meer dat MINI op zoek is naar mogelijkheden om haar productgamma uit te breiden. Vorig jaar introduceerde het merk de MINI Coupe en Roadster, die groen licht kregen en volgend jaar gelanceerd zullen worden. Wij vragen ons af hoe een kleinere wagen dan de MINI toch ruim kan zijn. Wordt zeker en vast vervolgd! (Via: WCF)

Mini Coupe - Roadster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...